Vrtuľníky Sikorsky UH-60 Black Hawk Vzdušných síl Turecka
Aktuality, Letectvo,

Nové správy k údajnému kurdskému zostreleniu tureckého vrtuľníka Black Hawk – turecká stíhačka F-16 zničila vlastný vrtuľník Black Hawk?


Stíhacie lietadlo F-16 tureckých Vzdušných síl bolo donútené zničiť vlastný vrtuľník. Správu tohto znenia prináša vydanie Defense Arabic.

Turecký viacúčelový vrtuľník Sikorsky UH-60 Black Hawk priletel do centra bojových udalostí s cieľom evakuovať ranených. No počas letu v malej výške bol Black Hawk po zásahu strely, pravdepodobne z kompletu RPG-7, donútený núdzovo pristáť.

Vrak tureckého vrtuľníka Black Hawk

Turecká armáda prijala rozhodnutie nepripustiť možnosť získania svojho vrtuľníka do rúk Kurdov alebo približujúcej sa Sýrskej arabskej armády. Vo výsledku bol uskutočnený úder na vrtuľník zo stíhačky F-16, ktorý úplne zničil stroj na zemi. Turecké zdroje tiež informovali, že bola zároveň úspešne dokončená operácia evakuácie ranených tureckých vojakov.

Časti zostreleného tureckeho vrtuľníka Black Hawk

Spomenutý incident sa udial už 17. októbra, avšak fotografie zničeného vrtuľníka Black Hawk boli zverejnené až o dva dni neskôr. Písali sme o tom tu: https://www.armadnymagazin.sk/2019/10/20/kurdi-zostrelili-turecky-vrtulnik-black-hawk/

Vrak tureckého vrtuľníka Black Hawk

zdroj: https://topwar.ru/

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov