zdroj: Kalašnikov
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Video: TG3 – lovecký Dragunov

Skupina Kalašnikov vydala video loveckej verzie pušky SVD nazvanú TG3, v kalibri 9.6x53mm Lancaster


 

Puška Kalašnikov TG3 je nezvyčajná zbraň, ktorá bola navrhnutá tak, aby poskytla ruským strelcom poľovnú zbraň s puške podobnou balistikou, pričom si formálne zachováva „hladký vývrt“. V Rusku je oveľa ľahšie získať zbrojný preukaz na brokovnicu ako na pušku (ten vyžaduje 5 rokov na to, aby ste boli držiteľom brokovnice). Táto zbraň osloví aj taktických strelcov, ktorí ešte nie sú spôsobilí získať pušku.

Kľúčovým rysom TG3, ktorý ho robí legálnym pre nákup, je jeho hlaveň s vývrtom Lancaster s oválnym prierezom, ktorý sa špirálovito šíri po celej dĺžke otvoru. Podľa ruskej regulácie je vývrt Lancasteru považovaný za „hladký“, na rozdiel od iných konvenčných typov pušiek. Aby bolo možné túto funkciu využiť, strieľa TG3 špeciálny typ streliva, známy ako 9.6x53mm Lancaster, ktorý vyrába v Rusku spoločnosť Techcrim.  Ten môže dodávať až 4 000 joulov úsťovej energie pri streľbe 15 g projektilov rýchlosťou 700 m / s.  Na 300 metrov je táto zbraň dostatočne presná na to, aby spoľahlivo zasiahla 30 cm terče.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov