Zdroj: free-news.su
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Strategický bombardér B-52 vzdušných síl USA vyslal núdzový signál nad Veľkou Britániou

Americký strategický bombardér B-52, ktorý sa dnes ráno nachádzal na oblohe nad Veľkou Britániou, náhle vyslal signál SOS. V súčasnosti je známe, že na palube sú presné bomby.


Dnes ráno strategický bombardér B-52 vyletel z americkej leteckej základne vo Veľkej Británii. Podľa dostupných informácií mal smerovať k Jordánu, kde plánoval realizovať raketové a bombové útoky na ciele v púšti v tejto oblasti. Misia sa však náhle prerušila, pretože lietadlo náhle zmenilo smer a vyslalo tiesňový signál.

.

Miestne médiá informujú, že B-52 strávil niekoľko hodín tankovaním paliva v oblasti medzi britskými mestami Bristol a Birmingham. Vzhľadom na to, že na palube boli vysoko presné kĺzavé bomby GBU-39, predstavoval nebezpečenstvo pre civilistov.

.

V dôsledku toho americký bombardér pristál na britskej leteckej základni vo Fairforde. Čo spôsobilo núdzové pristátie, je stále neznáme. Britské ministerstvo obrany tiež nekomentuje letecký incident, ktorý sa odohral na oblohe nad mestom Tewkesbury. Doteraz sa uvádzalo, že strategické bombardéry amerických vzdušných síl B-52 boli vyslané do Európy za účelom nácviku útokov proti Rusku. Niekoľko bojových letov na hranice RF už bolo uskutočnených.

Od 17. júna 2019 môžeme sledovať, ako sa Anglicko stáva opravárenským miestom pre americké bombardéry, ktorých stav sa z rôznych dôvodov neustále zhoršuje. Od 17. júna nemôžu napriek všetkému úsiliu USAF uviesť do bojovej pohotovosti ďalší B-52N  ktorý mal za letu problém s motorom. Dnešný núdzový let B-52N, narušil úlohy bojového výcviku praktického bombardovania v jordánskych výcvikových strediskách. 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov