zdroj: freenews
Aktuality, Bezpečnosť,

Saudskú Arábiu zasiahlo niekoľko balistických rakiet a kamikadze – dronov

Včera v noci Jemenskí Hutiovia vypálili na Saudskú Arábiu 10 balistických striel ” Badr-1.” Bol to jeden z najväčších útokov na Rijád. Vo videu nižšie vidno, ako sa saudskoarabské systémy protivzdušnej obrany pokúšajú odraziť útok.


Video: Saudská protivzdušná obrana sa snaží zničiť balistické rakety nad Jizanom

Podľa dostupných informácií dokázala protivzdušná obrana Saudskej Arábie zasiahnuť 6 rakiet, štyri rakety „Badr-1“ zasiahli cieľ. V súčasnosti sa Rijád snaží incident skryť a nehovorí o stratách, ktoré sú zreteľne veľké v dôsledku prielomu 4 rakiet. Niekoľko hodín pred náletom zaútočili hutiovia pomocou svojich robotov na medzinárodné letisko Abha. V dôsledku útoku bola zničená kontrolná veža a niekoľko hangárov s lietadlami.

Podľa vojenských zástúpcov hutiov bolo vypustených 10 balistických rakiet Badr-1, aby zaútočili na vojenské ciele Saudskej Arábie v oblasti Jizan.

Pri tomto útoku jemenskí povstalci použili drony- “kamikadze”- Qasef-2K, iránskej výroby. Aj v tomto prípade Rijád stále nekomentuje nočný útok, pravdepodobne sa snaží skryť zlyhania svojej protivzdušnej obrany vybavenej americkými protiraketovými  systémami Patriot.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov