21.8.2019 Avia.pro
Aktuality, Bezpečnosť,

Video: Americké bezpilotné lietadlo MQ-9 Reaper bolo zostrelené nad Jemenom

V súčasnosti je známe, že jemenskí rebeli používajú aj odpaľovacie zariadenia typu vzduch-vzduch vybavené raketami vzduch-vzduch v rámci systému protivzdušnej obrany, čo nevylučuje verziu, že UAV MQ-9 zostrelila sovietska letecká strela, ktorá už bola opakovane zaznamenaná.


Podľa informácií poskytnutých jemenskými povstalcami bol v jemenskom vzdušnom priestore, objavený americký robot, MQ-9 Reaper. Dron sa nachádzal v okruhu systémov protivzdušnej obrany, v dôsledku čoho bol zničený.


K tejto téme zatiaľ neboli zaznamenané žiadne vyjadrenia ku skutočnosti, komu patril zasiahnutý robot. Odborníci poznamenávajú, že len od začiatku tohto roka jemenskí povstalci zničili najmenej 5 bezpilotných lietediel MQ-9 Reaper bez posádky, čo naznačuje nepoužiteľnosť takýchto bezpilotných lietadiel.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov