zdroj: topwar
Aktuality, Bezpečnosť, Letectvo,

Hackeri prelomili programový kód stíhačky F-15

Hackerskej skupine sa podarilo prelomiť systém načítania informácií TADS multifunkčných stíhačiek F-15 Eagle 4. generácie a vložiť do neho nepriateľský kód. TADS je zodpovedný za zhromažďovanie obrazu a ďalších informácií zo senzorov prúdových lietadiel, uviedol Will Roper, zástupca tajomníka leteckých síl pre obstarávanie, technológiu a logistiku, na výročnej hackerskej konferencii DEFCON v Las Vegas.
Hacking vykonala skupina tzv. „Etických hackerov“ v rámci zmluvy, ktorú uzavreli s letectvom a ministerstvom obrany USA. Cieľom bolo nájsť slabé stránky systému. Roper povedal v rozhovore pre The Washington Post.


Skupina nehackla reálny F-15, vysvetlil hovorca amerického letectva kapitán Kara Bowsey na Military.com, ale podarilo sa mu získať prístup k systému použitému v týchto lietadlách. V súčasnosti nie je známe ani to, či je TADS možné počas letu hackovať rovnakým spôsobom. Podľa Bowseyho tento projekt dáva Pentagonu nový pohľad na jeho technologické systémy. Teraz je na ministerstve obrany, aby našlo riešenie, ako čo najlepšie odstrániť tieto zraniteľné miesta. – vysvetlil Bowsey.

Počas posledných niekoľkých rokov Pentagon zintenzívnil svoju kybernetickú bezpečnosť v súvislosti s útokmi hackerov, z ktorých sú pravidelne obviňované Rusko, Čína, Severná Kórea a Irán. V roku 2016 bola spustená iniciatíva Pentagon Hack Initiative, v rámci ktorej sa americké ministerstvo obrany snaží zistiť, kde by mala posilniť počítačovú obranu. V októbri 2018 Pentagon program rozšíril a pridelil 34 miliónov dolárov trom spoločnostiam – HackerOne, Bugcrowd a Synack.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov