zdroj: topwar.ru
Aktuality, Letectvo,

Su-30MKI havaroval v Indii

V Indii havaroval multifunkčný bojovník Su-30MKI. Uvádza to spoločnosť Pioneer. Indické letectvo stratilo ďalší stíhač Su-30. Lietadlo vykonávajúce výcvikový let havarovalo neďaleko mesta Tezpur v Assame. Uvádza to indické ministerstvo obrany. Napriek strate samotnej stíhačky sa obidvaja piloti lietadla úspešne katapultovali, jeden z nich mal zranenú nohu. Samotný Su-30 zhorel na ryžovom poli. Presné údaje o príčinách nehody a jej okolnostiach ešte nie sú známe. Indické ministerstvo obrany oznámilo tlači, že vyšetrovanie práve prebieha.


Su-30MKI je najsilnejší bojový stroj indického letectva. Naí Dillí ich kúpilo asi 240, niektoré vo forme plne vybaveného lietadla a časť vo forme súprav, ktoré boli zostavené na území krajiny. Letecké nehody v letectve Nového Dillí sú celkom bežné. Pomáha im nízka kvalifikácia letového personálu a celková únava vybavenia. Za posledné dva mesiace je to druhý veľký letecký incident. 3. júna An-32 s 13 členmi na palube zmizla pozdĺž hranice s Čínou asi 30 minút po vzlietnutí.

Podľa údajov zverejnených 5. septembra 2018 v New Delhi, indické letectvo stratilo počas 86 rokov svojej existencie v boji a leteckých nehodách 1 707 lietadiel.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov