zdroj: free-news.su
Aktuality, Bezpečnosť,

USA stavajú vojenskú základňu s letiskom v Sýrii

Americká koalícia vedená USA začala budovať novú veľkú vojenskú základňu s pristávacou dráhou v severnej Sýrii v meste Al-Darbasia, ktoré sa nachádza neďaleko tureckých hraníc. Miestni obyvatelia sledujú nárast počtu nákladných vozidiel smerujúcich na stavenisko. Uvádza sa, že zatiaľ existujú len základy budúceho objektu.


Lídri „sýrskych demokratických síl“ sa pri tejto udalosti radujú. Chápu, že americké vojenské zariadenie na ich území je akýmsi garantom toho, že sa nebude útočiť zo strany agresívneho Turecka. Vytvorenie koalície vojenskou základňou južne od Al-Darbasia je potvrdením plánu dlhodobého nasadenia medzinárodných síl v severovýchodnej Sýrii.

Satelitná snímka rozostavanej leteckej základne
Satelitná snímka rozostavanej leteckej základne

Delegácia koalície vedenej USA  a velitelia „sýrskych demokratických síl“ minulý mesiac preskúmali leteckú základňu Tabka v Rakke. Zdroje opozície potom tvrdili, že Američania si vybrali toto miesto pre nasadenie vojenského kontingentu a vrtuľníkov. Za zmienku stojí, že americký prezident Donald Trump chcel už skôr stiahnuť všetky jednotky z Arabskej republiky, ale pod tlakom Senátu a médií odložil svoje rozhodnutie.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov