Vedúci ruskej Štátnej vesmírnej korporácie Roskozmos Dmitry Rogozin Sergej Savostyanov / zdroj: TASS
Aktuality, Letectvo, Vojenská technika,

Šéf Roskozmosu hovorí, že záverečné testy rakety Sarmat budú do konca roku 2020

Záverečná fáza testov komplexu Sarmat sa očakáva na konci roku 2020, v sobotu vyhlásil šéf ruskej Štátnej vesmírnej korporácie Roskosmos Dmitry Rogozin.


“Testy streľby sú už v plnom prúde. Väčšina streleckých testov bude dokončená do konca roka. Záverečné štádium testov očakávame na konci budúceho roka,” dodal.

RS-28 Sarmat je ruský vyspelý systém s ťažkou medzikontinentálnou balistickou raketou ICBM  (InterContinental Ballistic Missile). Cieľom rakety je zasadiť čo najťažší úder cieľom protivníka a zlomiť tak jeho odhodlanie pokračovať v boji. Od svojho vzniku v 2000-tych rokoch minulého storočia nahradil RB-36M2 Vojvoda ICBM. Váži približne 200 ton a je schopná narušiť akúkoľvek existujúcu protiraketovú obranu, a keďže má dolet okolo 11000 km je schopná zasiahnuť akékoľvek miesto na Zemi.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov