Sikorsky HH-60W bojový záchranný vrtuľník predvádza inauguračný let 17. mája 2019, na West Palm Beach                       / zdroj: defensenews.com
Aktuality, Letectvo, Vojenská technika,

Nový záchranný vrtuľník americkej armády

Bojový záchranný vrtuľník HH-60W, dcérskej spoločnosti Lockheed Martin – jeden z dvoch, ktorý Sikorsky kompletne zmontoval – prvý krát vzlietol z testovacieho zariadenia spoločnosti West Palm Beach na Floride. Druhé lietadlo má začať lietať budúci týždeň a ďalšie dve lietadlá budú testované v lete. Americké letectvo plánuje kúpiť 113 vrtuľníkov HH-60W ako náhradu za HH-60G Pave Hawk.


Prvý let lietadla HH-60W je výsledkom výrazného pokroku v oblasti vývoja a dizajnu. Podľa Sikorsky, nový palivový systém HH-60W dáva dvojnásobnú vnútornú kapacitu paliva ako UH-60M Black Hawk, čo umožňuje posádkam lietať ďalej a dlhšie. V porovnaní s Pave Hawk bude mať nový, zatiaľ nepomenovaný bojový záchranný vrtuľník ďalšie zbrane a pokročilejšie obranné systémy, komunikačné zariadenia a kybernetickú ochranu.

Oba existujúce vrtuľníky podstúpili finálnu montáž v Stratforde v štáte Connecticut a koncom minulého roka boli prevedené do West Palm Beach.

 

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov