Helikoptéra Ka-27M        / zdroj: Tass
Aktuality, Námorníctvo, Vojenská technika,

Rusko spúšťa sériovú výrobu novej rakety

Ruský výskumno-výrobný podnik „Region“ spustil novú sériovú výrobu novej APR-3M zo vzduchu odpaľovanej proti-ponorkovej rakety.


„Všetky testy rakiet APR-3M boli dokončené, prebieha proces sériovej výroby a prebiehajú dodávky ruskému ministerstvu obrany. V blízkej budúcnosti začneme aj s prípravou tejto rakety na export. APR-3M je integrovaný do výzbroje modernizovaného bojového vrtuľníka Ka-27M, tieto nové hi-tech digitálne rakety môžu využiť aj iné moderné lietadlá a vrtuľníky námorného letectva ruského námorníctva.“ uviedol generálny riaditeľ Krylov

APR-3M anti-ponorková raketa je pokračovaním APR-1, APR-2 a APR-3 rakiet, ktoré boli v prevádzke v sovietskom a ruskom námorníctve, a patrí medzi najúčinnejšie proti-ponorkové zbrane na svete.

Torpédo APR-3ME                                                           / zdroj: navyrecognition.com

Vylepšená raketa je určená na ničenie ponoriek v hĺbkach do 800 metrov, pohybujúcich sa rýchlosťou až 80 km / h. APR-3ME má rovnaký kaliber ako jej predchodca (350 mm), ale hmotnostné a rozmerové charakteristiky boli znížené: jej dĺžka je 3250 mm oproti 3685 mm, hmotnosť – 470 kg oproti 525 kg,

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov