Prvá dáma Ivana Zemanová na návšteve Českej zbrojovky v Uherskom Brode   / foto: denik.cz
Aktuality, Bezpečnosť,

Prvá dáma Česka podpísala petíciu proti nezmyselným bruselským zbraňovým zákazom

V minulom týždni došlo k veľmi významnej udalosti pre českých vlastníkov legálnych súkromných zbraní v rámci ich boja za právo držať, používať a nosiť naďalej zbrane podľa súčasných, úplne funkčných a vo svetovom meradle vynikajúcich, národných zákonov.


Novú petíciu proti bruselským zákazom v tejto oblasti totiž podpísala tiež prvá dáma, manželka prezidenta Českej republiky, pani Ivana Zemanová. Aj ona sa tak pripojila k jednému z najväčších protestných hnutí v histórii krajiny, tu v rámci výrazného a dlhodobého občianskeho odporu proti implementácii nezmyselnej direktíve Európskej komisie (Smernica Európskeho parlamentu a Rady EÚ 2017/853 zo 17. mája 2017, ktorou sa mení a dopĺňa smernica Rady 91/477 / EHS o kontrole získavania a vlastnenia zbraní). Obe protestné petície proti odzbrojeniu podpísali nielen stovky tisíc bežných občanov, ale tiež mnoho českých politikov, konkrétne napríklad prezident republiky, český premiér a predseda Poslaneckej snemovne Parlamentu ČR.

Pavel Černý, prezident ľudskoprávnej -bezpečnostnéj platformy LIGA LIBE, ktorá obe petície proti odzbrojeniu iniciovala, k tomu povedal:

“..Pre nás, skutočne veľkú časť občanov, domáhajúcich sa svojich ohrozených práv a po roky dôrazne protestujúcich proti úplne nezmyselným zákazom bruselských úradníkov, ktorí paradoxne v mene boja proti terorizmu vymáhajú zákazy, ktoré postihnú bohužiaľ len tú najslušnejšiu časť verejnosti, je otvorená podpora našej aktivity zo strany manželky prezidenta Českej republiky veľmi cenná. Význam tejto podpory je viac než len symbolický, a sme týmto jasným a rozhodným krokom potešení o to viac, lebo je všeobecne známe, že sa prvá dáma politického či dokonca protestného diania vôbec nezúčastňuje. Stalo sa tak niečo, čo zrejme nielen u nás, ale ani kdekoľvek na svete, nemá obdoby. Dokonce ani Melánia Trumpová, manželka prezidenta USA, doteraz tamojších majiteľov zbraní takto otvorene nepodporila. Podobne významnej podpore sa tam zatiaľ neteší dokonca ani známa NRA – asociácia chrániacia práva tamojších držiteľov zbrojných preukazov, založená už v roku 1871, s cca 5ti miliónmi členov .. “.

Podľa informovaných zdrojov, nesúvisí tento veľmi cenný podpis Novej petície proti odzbrojeníu ani tak so skutočnosťou, že manželka českého prezidenta dlhodobo vlastní zbrojný preukaz a dokonca sa touto skutočnosťou nijako netají. Korešponduje to hlavne s predpokládaným zamietnutím žaloby (ESD ) českého štátu proti spomínanej zákazovej bruselskej smernici v oblasti legálnych súkromných zbraní. V tejto spojitosti je totiž práve chystané odovzdanie takmer 100 tisíc podpisov českých občanov Novej petície proti odzbrojeniu do Senátu Parlamentu ČR. A práve to by v najbližších mesiacoch malo iniciovať vážnu diskusiu o zanesení práva bezúhonných českých občanov na legálnu súkromnú zbraň do Listiny základných práv a slobôd, smerujúce k senátnemu návrhu takejto legislatívy, po ktorej už dlho volajú nielen českí vlastníci zbraní, ale stále viac aj odporcovia častejších rozličných , nie práve zmysluplných regulácií a zákazových direktív z dielne EÚ.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov