PNS Himmat                 / zdroj: Pakistan Navy
Aktuality, Námorníctvo, Vojenská technika,

Pakistanské námorníctvo uskutočnilo ďalšie skúšobné testy rakety vlastnej výroby

Raketa je testovaná uprostred zvýšeného napätia s Indiou počas dlhotrvajúceho sporu v Kašmíre


Pakistanské námorníctvo vykonalo ďalšíe testy vlastnej rakety. Raketa bola vystrelená z hliadkovacieho plavidla triedy Azmat, PNS Himmat, v Severnom arabskom mori. Test, ktorý “presne zasiahol svoj cieľ na pevnine” zverejnila mediálna komunikačná skupina Pakistanských ozbrojených síl 23. apríla. Neboli uvedené žiadne ďalšie podrobnosti vrátane typu nasadeného cieľa a jeho vzdialenosti od Himmatu v čase vypálenia. V januári 2018 vykonal Himmat podobné skúšobné testy rakety.

Zverejnené snímky vypustenej rakety, naznačujú dĺžku rakety medzi 6 až 7 metrov, pri porovnaní so šírkou lode Himmat. Na základe vizuálneho zhodnotenia ide pravdepodobne, o raketu „Harbah“, čo je lodná varianta pôvodne vyvinutej rakety Hatf 7 (Babur) v Pakistane.

Pakistan pokračuje vo vývoji leteckých, lodných a ponorkových variánt rakety Babur kvôli doplneniu svojej zostavy balistických rakiet s dlhým doletom.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov