Stážisti kontrolujú svoje mobilné telefóny a aktualizujú svojich rodinných príslušníkov . Fort Jackson 18. decembra 2017
Aktuality, Bezpečnosť,

Americká armáda spúšťa novú aplikáciu na pomoc záložníkom nájsť sa navzájom

Americké armádne veliteľstvo nedávno spustilo svoju prvú mobilnú aplikáciu, pre záložníkov, ktorá má umožniť používateľom spojiť sa s ostatnými členmi pomocou aplikácie v ich bezprostrednom okolí, kedykoľvek to bude potrebné.


Generálporučík Charles Luckey, šéa armádnych rezervistov , nazval novú aplikáciu Double Eagle App “obrovskou schopnosťou”, ktorá umožní rezervným vojakom a rodinným príslušníkom účinnejšie sa navzájom podporovať v budúcnosti.

“Existuje spôsob, ako môžete zistiť, kdekoľvek ste v krajine, a úprimne povedané, po celom svete, kto zo záložníkov  sa nachádza v blízkosti miesta, kde práve teraz stojíte,” povedal Luckey vo videu pri predstavení aplikácie.

“Takže viem, keď som v určitom mieste v určitom čase, viem, že tam sú vojaci v tejto oblasti a môžem sa k nim dostať, obrátiť sa na nich, ak potrebujem pomoc.  Takto sme schopní pôsobiť na miestnej úrovni, na regionálnej úrovni .

“Táto aplikácia nám dáva možnosť vidieť seba a starať sa o seba,” pokračoval.

Vojaci budú mať prístup k informáciám z minulých veliteľských informácií “o tom, čo robíme, prečo to robíme a všetky druhy rôznych myšlienok o rôznych veciach, ktoré sa týkajú nás všetkých ako vojakov,” povedal Luckey.

Luckey tiež povedal, že nová aplikácia poskytne rezervným vojakom informácie o dôležitých témach, ako napríklad o tom, ako sa pripraviť na nový Armádny bojový kondičný test, nové hodnotenie fyzickej zdatnosti, ktoré nahradí súčasný Armádny test telesnej zdatnosti v októbri 2020.

Vojaci môžu tiež použiť aplikáciu na rýchle vyhľadanie užitočných informácií o každej inštalácii, ktorú plánujú navštíviť pre budúce školenia, povedal Luckey.
“Z informačnej perspektívy … je to celkom v pohode,” povedal Luckey.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov