Admiral Kasatonov / Zdroj: mil.today
Aktuality, Námorníctvo, Vojenská technika,

Ruský minister obrany oznámil v apríli spustenie výroby dvoch fregát a dvoch výsadkových lodí

23. apríla bude v Petrohrade a Kaliningrade spustená výroba dvoch fregát projektu 22350 a dvoch veľkých výsadkových lodí projektu 11711 pre ruské námorníctvo, povedal ruský minister obrany Sergej Šojgu.


Šojgu na videokonferencii rezortu obrany uviedol, že fregaty budú postavené v lodenici Severnaja Verf v Petrohrade a výsadkové lode v lodeniciach Jantar v Kaliningrade. Zároveň Severnaja Verf bude montovať veľké trupové časti projektu Corvette Projekt 20386. Loď bude pomenovaná po ruskej brigáde Merkur, ktorej odvážny čin si v máji pripomínajú po uplynutí 190 rokov. Šojgu dodal, že fregaty, výsadkové lode a korveta sa plánujú pripojiť k ruskému námorníctvu do roku 2025.

“Severnaja Verf sa postará o lodiarske programy ruského ministerstva obrany, celkovo môžeme postaviť osem fregát projektu 22350, ak si klient stanoví túto úlohu,” povedal riaditeľ lodenice Igor Ponomarev .

Ruské námorníctvo prevádzkuje vedúci projekt 22350 fregata Admirál Gorškov od júla 2018. Prvá sériová fregata, admirál Kasatonov, sa pripravuje na ďalšiu fázu námorných skúšok, aby sa pripojila k námorníctvu.

Experti Nevsky Design Bureau začali v roku 1990 vyvíjať projekt výsadkovej lode 11711. Výroba vedúcj lode Ivan Gren, bola začatá v decembri 2004 v lodenici v Jantare a spustená na vodu v máji 2012. Loď bola uvedená do prevádzky 20. júna 2018. Druhá loď v rade, Pyotr Morgunov v súčasnosti dokončuje skúšky na mori a pripravuje sa na štátne testovanie. Jej uvedenie do prevádzky je naplánované na tento rok.

 

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov