TANFOGLIO WITNESS 1911
Aktuality, Bezpečnosť, Ručné zbrane a výstroj,

TANFOGLIO WITNESS 1911

Zdroj: Armory.sk


Witness 1911 je samostatnou líniou zbraní v ponuke spoločnosti Tanfoglio. V roku  2017   aj v tejto línii došlo k  určitým zmenám. Witness 1911 je v plnej veľkosti klasickej 1911-ky s 5-palcovou hlavňou vystredenou v závere pomocou bushingu,  ktorý zabezpečuje presnosť streľby. Ide o základnú verziu tejto modelovej rady.  Napriek tomu ponúka  množstvo nadštandardných prvkov  v zmysle  firemnej politiky spoločnosti Tanfoglio. Zbraň má zväčšenú dlaňovú poistku s vyvýšeným hmatníkom zabezpečujúcim jej deaktiváciu aj  v stresových situáciách,  pri nie práve  najlepšom úchope. Bobrí chvost umožňuje hlbší a pevnejší úchop, lepšie zvládanie zdvihu a súčasne chráni chrbát dominantnej ruky strelca pred poranením spôsobeným záklzom záveru. Hliníková spúšť je skeletonizovaná, s odporom spúšte nameraným pri testoch do 1600 gramov. Skeletonizovaný  je aj bicí kohút. Pevné nízkoprofilové mieridlá  minimalizujú riziko zachytenia zbrane o odev pri tasení a manipulácii so zbraňou. Palcová poistka je jednostranná s hmatníkom normálnej veľkosti. Jednoradový zásobník  v kalibri .45 ACP s  kapacitou 8 rán  disponuje plastovou pätkou, ktorá ho chráni pred poškodením pri dopade na tvrdý povrch pri dynamickej výmene zásobníkov.  Od  roku 2017 je k dispozícii aj verzia v kalibri  9 mm Luger s kapacitou zásobníka 10 rán. Štandardná povrchová úprava zbrane je čierna, avšak  za príplatok je k dispozícii aj v pochrómovanej verzii. Rozptyl pri testovaní zbrane  pri streľbe na 25 metrov 10-ranovými položkami sa pohyboval od 64 do 101 mm.

Charakteristika:
• 5-palcová hlaveň.
• Štandardný hmatník poistky, zväčšená dlaňová poistka s bobrím chvostom, lievikovito rozšírená zásobníková šachta pre ľahšiu a rýchlejšiu výmenu zásobníka, zväčšený hmatník záchytu zásobníka, zdrsnený hmatník páky záchytu záveru. Hliníková skeletonizovaná spúšť a  bicí kohút.
• Precízna hlaveň s dlhou životnosťou vybavená športovým prevedením vývrtu ako aj bushingom s charakteristikou.
• Precízne spracovaná nábojová komora a zväčšený ejekčný port sú optimalizované z hľadiska zabezpečenia maximálnej spoľahlivosti zbrane.

Parametre:
Výška: 13,34 cm
Hmotnosť s prázdnym zásobníkom: 1 077 g
Dĺžka: 22 cm
Kapacita zásobníka: 8
Rám:
Materiál: oceľ
Povrchová úprava: matte black oxide
Šírka: 3,25 cm
Záver:
Materiál: oceľ
Povrchová úprava: matte black oxide
Zdrsnenie len v zadnej časti
Hlaveň:
Oceľová match grade
Dĺžka: 12,8 cm
Bushing
Stúpanie vývrtu (ľavotočivý): 16 palcov
Mieridlá:
Pevné nízkoprofilové Novak Style
Pažbičky:
Drevené s dvojitým diamantovým vzorom hnedé
Spúšť:
Aluminum match grade s továrensky nastaveným odporom 1400 – 1800 g

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov