Ilustračné foto
Aktuality, Bezpečnosť,

“Česká republika chce, aby občania mohli nosiť samopal”, klamala česká právnička najatá Radou EÚ

Počas prebiehajúceho zasadnutia Európskeho súdneho dvora vo veci žaloby českého štátu na zákazovú zbraňovú smernicu , České právničky najaté Európskou komisiou chŕlili v súdnej sieni jednu perlu za druhou, napríklad že :


“Česká republika chce, aby občania mohli nosiť samopal”, klamala česká právnička prenajatá Radou EÚ
Tak k tomuto výroku zo súdnej siene asi netreba nič dodávať. My znalí vieme, že plne automatické zbrane typu “samopal” sú v skutočnosti v ČR zakázané, a nikto, ani vláda, ani držitelia zbraní, nechcú nič meniť na tomto zákaze plne automatických zbraní. A faktom je, že počet výnimiek, teda zberateľov, ktorí majú povolenie na zakázané zbrane kategórie A, spočítame u nás na prstoch rúk.

“Zbraň tohto typu vyzerá ako nebezpečná, tak je nebezpečná”
Pani právnička pritom zdvíhala rukou nad hlavu papier s nejakou vytlačenou zbraňou. Svoj výkon tria českých právničiek najatých zákonodarnými orgánmi EÚ potom zavŕšila tým, že súd zahrnula citáciami titulkov českých novín, vrátane bulváru, napríklad: “Česi milujú poloautomatické zbrane”. Narážala tým na titulky s výrokom vtedajšieho ministra vnútra Milana Chovanca. Pokračovala citáciami ďalších titulkov zo skutočných aj neskutočných výrokov poslancov, členov vlády a ukončila titulkom z Blesku: “Ivana Zemanová už má revolver. Prezident vyzval Čechov ku zbrojenia proti teroru “.

Ďalej vraj:
“Preradenie nejakej zbrane do zakázanej kategórie A neznamená stratu vlastníckeho práva, pretože si vlastník môže zbraň ponechať, keď ju nechá znehodnotiť”, perlila “múdra” česká právnička najatá Európskou komisiou. A k tomu dodala, že zbrane sú kontroverzné, a že Európska komisia považuje za potrebné obhajovať bezpečnosť.
Ďalej vystúpila právnička najatá Európskym parlamentom a žiadala, aby súd žalobu zamietol pre nedôvodnosť. Vo svojom emotívnom prejave hovorila tak rýchlo, že ju súd musel opakovane napomínať, aby hovorila pomalšie, pretože tlmočníci nestíhali.

“Čakali sme na tomto najvyššom Európskom súde faktické argumenty a citácie právnych noriem, nie úroveň štipľavej hysterickej krčmovej debaty a obhajoby opierajúcej sa o bulvárne titulky, ktorú tu predviedli dámy najatej za mrzký peniaz, aby bojovali proti svojej krajine.”

Bc. Carla Cizova, MBA
LIGA LIBE, z.s.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov