Sauer 100 Pantera .308
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Čierny panter na love

 


Nový Sauer 100 Pantera .308 je navrhnutý ako kompaktná, rýchloovládateľná, long – range puška, je rovnako dobrá pri sliedení aj statickej streľbe.
Modelové pušky od výrobcu sa pohybujú od klasických k laminovaným, syntetickým a camo-plátovaným variantom vlašských orechov. Výber kalibru je od .223 do .300 Win Mag, takže zbraň zvládne čokoľvek od líšok po veľkú zver, hlaveň sa predlžuje od 20 až do 22 palcov pre magnumy s nárastom hmotnosti menej ako 0,1kg.

Telo zbrane je ľahké, nepriepustné, vynikajúce pre lesných lovcov, ale skutočnosť, že má širší predný a nastaviteľný lícovací diel, znamená, že je vhodná aj pre streľbu na dlhšie vzdialenosti zo statickej polohy.
Na prednom konci sú tri otvory, ktoré umožňujú dobrý stupeň chladenia hlavne, rovnako ako prstové drážky pre extra uchopenie. Telo je vyrobené z odolného, ale nepružného syntetického materiálu, má povrch s textúrou, ktorý poskytuje dobrú priľnavosť v ľubovoľnej polohe, dokonca aj pri mrazivom rannom a vlhkom počasí.

Oblasť pištolovej rukoväte je dokonale dimenzovaná. Má otvorený dizajn, ktorý umožňuje okamžité držanie pri kráčaní. Takmer vertikálna rukoväť sedí veľmi prirodzene a pohodlne, bez ohľadu na veľkosť vašej ruky.
Lícnica je nastaviteľná a je možné dokonale ju prispôsobiť, jednoducho uvoľnite dve skrutky vpravo na pažbe od skladu a 6 palcová lícnica sa zdvihne až o 2,5cm na dvoch hliníkových stĺpoch. Zakrivenú gumenú pätku pažby môžete tiež nastaviť uvoľnením stredovej zádržiavacej imbusovej skrutky.
Pantera je vybavená typickou za studena lisovanou hlavňou typu Sauer s vynikajúcou presnosťou, kompaktná v dĺžke 20 palcov, s ôsmimi rovnomerne rozloženými drážkami.

Uzamykanie sa uskutočňuje prostredníctvom troch veľkých blokovacích výstupkov, ktoré vytvárajú obrátený profil “A” s výstupkami v polohách šiestich, 10 a dvoch hodín, keď je skrutka otvorená. Na výstupok s dĺžkou 10 hodín je umiestnený veľký zapustený výložník a dva pružinové vyhadzovacie piesty zasunuté do hlavy skrutiek na zostávajúcich pozíciách skrutiek. To poskytuje rovnomerný a výkonný systém extrakcie a vyhadzovania.

Tento model má silne tvarované bočné steny a bol vybavený 1-dielnou koľajnicou MOA Picatinny.
Jednostupňová spúšť má hladkú hliníkovú konštrukciu s nastavovacím otvorom cez samotnú spúšť, od 2,2lb do 4,5lb.

Výrobca: JP Sauer & Son
Model: Model 100 Pantera
Typ: Bolt action
Celková dĺžka: 1003mm
Dĺžka hlavne: 508mm
Kaliber: .308 Win
Povrchová úprava: Matná čierna Cerakote
Hmotnosť: 3,6 kg
Zásobník: Odnímateľný, päť ranový
Spúšť: Jednostupňová, nastaviteľná
Bezpečnosť: Tri polohy
Mieridlá: Žiadne, lišta Picatinny

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov