Glock G43X a G48
Aktuality, Bezpečnosť, Ručné zbrane a výstroj,

Vylepšený Glock pre skryté nosenie

Zdroj: Glock


Spoločnosť Glock predala v priebehu troch rokov viac ako milión kompaktných 9 mm pištolí Slimline G43, preferovaných pre svoje rozmery na sebaobranu a skryté nosenie.

Ak však existujú dve funkcie, ktoré by niektorí zákazníci chceli zmeniť, bola by to relatívne nízka kapacita tohto modelu 6 + 1 a krátka rukoväť, ktorá neposkytuje úplné uchopenie troch prstov pre ľudí s väčšími rukami.

Na riešenie oboch týchto požiadaviek zákazníkov spoločnosť Glock ponúkla dva nové modely, ktoré sú členmi série Silver Slimline. Model G43X má rovnakú dĺžku záveru 154mm a hrúbku rámu ako pôvodný model G43. Rám rukoväte však bol natiahnutý tak, aby prijímal predĺžený 10 ranový zásobník a poskytol dostatok priestoru pre malý prst strelcovej ruky. Záver je spracovaný s matným strieborným povrchom.
Kľúčovým rozdielom medzi G43X a G48 je dĺžka záveru, ktorá bola rozšírená na 174mm, aby splnila kanadské vývozné predpisy, ale poskytuje aj o niečo väčšiu rýchlosť a dlhšiu vzdialenosť medzi mieridlami. Ďalšie funkcie, ktoré sa nachádzajú na oboch pištoliach, zahŕňajú hlaveň s vylepšeným drážkovaním Glock Marksman (GMB), zabudovaný beavertail a tri zorné konfigurácie vrátane štandardných, Glock Night Sights (GNS) a Ameriglo Bold. Modely sa budú dodávať s odporúčanými maloobchodnými cenami od 580 USD.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov