CZ SHADOW 2 ORANGE
Aktuality, Ručné zbrane a výstroj,

Vlajková loď českej CZ – ty má ďalšiu vyladenú verziu

Zdroj: www.czub.cz


Dnešná Česká zbrojovka patrí medzi svetovú špičku vo výrobe služobných a civilných pištolí a jej vlajková loď pištoľ CZ 75 patrí medzi legendy a stala sa fenoménom vo svojej triede.

Sedemdesiat päťka so svojou ergonómiou a geniálnym spúšťovým mechanizmom poslúžila ako základ početnej rodiny odvodených modelov od subkompaktov a kompaktov cez taktické a športové pištole až po IPSC špeciály, pričom každý z nich patrí vo svojej kategórii k svetovej špičke. V roku 2006 vznikla nová generácia pištolí CZ so zjednodušeným spúšťovým mechanizmom Omega. Ten sa stal vedľa postupnej aplikácie do rady CZ 75 srdcom moderných polymérových modelov s aktuálnym vrcholom v podobe pištolí CZ P-07 a CZ P-09.

Pre rok 2019 prišla čezeta s novým modelom CZ SHADOW 2 ORANGE. Základom bola pištoľ CZ SHADOW 2, ktorá momentálne ovláda stupne víťazov na najprestížnejších svetových pretekoch podľa pravidiel IPSC.

Model CZ SHADOW 2 ORANGE je na prvý pohľad odlišná od predchádzajúcich modelov svojim vzhľadom. Základný rozdiel sa ale skrýva v osvedčených puškárskych úpravách. Okrem toho, že hlavné diely sú dokonalé lícované, je spúšťový mechanizmus ladený na úplne hladký chod a skrátený reset, čím sa dosiahla možnosť vysokej rýchlosti streľby s maximálnou presnosťou.

Zbraň je vybavená IPSC spúšťou a polohovateľným hmatníkom záchytu zásobnika. Zásobník je štandardne vybavený hliníkovým dnom.  Rozšírená ľavá poistka prispieva k spoľahlivému úchopu. Samozrejmosťou je leštená hlaveň ako u všetkých ladených zbraní.

Okrem uvedených viditeľných vylepšení má zbraň vylepšenia, ktoré síce nie je vidieť na prvý pohľad ale evidentne zlepšujú strelecký komfort a jej vyváženie .

Zbraň je stavaná pre špičkové výkony a špičkových strelcov ale isto padne do ruky aj strelcom, ktorí nesúťažia na svetovej úrovni. Jej prednosti ocenia v plnej miere na iných súťažiach IPSC.

Oficiálna premiéra modelu CZ SHADOW 2 ORANGE sa očakáva na marcovom veľtrhu IWA 2019 kedy by mala byť zverejnená ak konečná cena. Dá sa predpokladať, že cena nebude nízka, napriek tomu sa ale vyladené športové modely s najväčšou pravdepodobnosťou budú predávať veľmi dobre a na pultoch predajní sa dlho neohrejú.

Ondrej Antolík

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov