Ivan Gren
Aktuality, Námorníctvo, Vojenská technika,

Ruskí stavitelia lodí vylepšili útočné lode triedy Ivan Gren

 


Ivan Gren je prvá univerzálna útočná loď navrhnutá a postavená v modernej ruskej histórii

Zdroj: Tass, Foto:  Vitalij Nevar

Ruská spoločnosť United Shipbuilding Corporation (USC) zlepší obojživelné útočné lode triedy Ivan Gren, berúc do úvahy pripomienky námorníctva, uviedol šéf USC Alexej Rachmanov.

Projekt univerzálnych útočných lodí sa zlepší z hľadiska ich manévrovateľnosti, pripravenosti na námorné tranzity, obývateľnosti posádky a ergonómie stavby lode, dodal.

Práca na vojnovej lodi trvala viac ako 20 rokov kvôli mnohým úpravám, aby sa splnili požiadavky ruského námorníctva. Ivan Gren bol prijatý do služby v ruskom námorníctve 20. júna 2018.
Piotr Morgunov je druhou a poslednou vojnovou loďou projektu 11711 postavenou pre námorníctvo.
Vojnové lode triedy Ivan Gren môžu niesť 13 hlavných bojových tankov alebo 36 obrnených transportérov a až 300 námorníkov. Univerzálna útočná loď môže tiež prepravovať posilnenú námornú pechou a pristáť s použitím pontónov.
Obojživelná útočná loď Ivan Gren je vyzbrojená 30 milimetrovými  6-hlavňovými delostreleckými systémami a dvomi transportno –  útočnými vrtuľníkmi Kamov Ka-29 umiestnenými v palubných hangároch.

Najčítanejšie




Odporúčame

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov